+36 30 203-0185 horvatarpad71@gmail.com

3D nyomtatás

A 3D-s nyomtatás előnye, hogy rendkívüli pontossággal és részletgazdagsággal kinyomtatható vele gyakorlatilag bármilyen geometriai forma, ezért is egyre inkább kezd elengedhetetlen része lenni egy korszerű fogtechnika kínálatának.

Fogtechnikámban 25 mikronos pontossággal tudunk nyomtatni a legkorszerűbb alapanyagokból implantáláshoz műtéti fúró sablonokat, ortodonciás fogszabályozó síneket, ideiglenes koronákat és természetesen intraorális szkennerel vett virtuális lenyomatból tudunk készíteni kézzelfogható mintát, amin a fogtechnikus el tudja készíteni a fogpótlásokat.

 

 műtéti fúrósablonok:

Az implantálást segítő műtéti fúró sablon használata nagyon nagy mértékben hozzájárul a páciens anatómiai lehetőségeinek a maximális kihasználásához, amivel mind esztétikai, mind statikai, illetve anatómiai szempontból a legjobb fogpótlást alkothatjuk meg az Ön páciensei számára. Segítségével tervezhetővé válik az implantátumok behelyezésének pontos helye, és így elkerülhetőek a kellemetlen és a pácienseknek sokszor nehezen megmagyarázható fogtechnikai kompromisszumok, mint pl. az implantátum esztétikai szempontból nem megfelelő helyzete, két fog közé helyezett implantátum, túl hosszú fogak, stb.

Az műtéti fúrósablon elkészítéséhez szükséges egy lenyomat, egy antagonista, egy pontos harapás regisztrálás, illetve egy CT felvétel, amit a fejlett számítógépes program egy virtuális képpé alakít.

Így készülnek laborunkban a műtéti fúrósablonok

Első fázis

Virtuálisan megtervezzük a kívánt esztétikával bíró fogpótlást, és természetesen tervezhetünk bármit, stéges rejtett elhorgonyzással overdenturet, csavarozható vagy implantátumokra ragasztott monolitikus kialakítású körhidat, stb.

Második fázis

 

A virtuális tervből ideiglenes pótlás készül, hogy ellenőrizzük a harapást, illetve a terv megfelelő esztétikáját, és amenyiben szükséges, korrigáljuk az orvos illetve páciens kérésének megfelelően.

Harmadik fázis

 

Ezek után az implantológus segítségével meg tudjuk határozni az implantátumok pontos helyzetét, immár nem csak a páciens csontozata és ínye alapján, hanem a készülendő fogpótlás szempontjából is.
Ne feledjük, a páciens elsősorban szép, kényelmesen viselhető fogpótlást szeretne.

3d nyomtatókkal elkészített munka modellek:

Az intraorális szkennerek megjelenése szükségessé teszi a 3d nyomtatókkal elkészített munka modeleket.
Ez egy rendkívül gyors, pontos, és kényelmes munkamódszer.
E-mailben érkeznek a fogtechnikába az adatok, és máris kezdődhet a munka, nem kell várni sem a szállításra, sem a minta gipszelésére, hogy elkezdődhessen a pótlás elkészítése.
Szinte egyszerre tud készülni maga cirkon váz, vagy anatómikus Prettau (ful kontur cirkon) híd, és a munka model is. Mire elkészül cirkonváz vagy fémváz, vagy anatómikus Prettau ( ful kontur cirkon), a munka model is be van artikulálva, és már mehet is vázpróbára, matt próbára, a harapás finom hangolására, vagy akár egyből készre is.
Természetesen ez rögzített pótlásokra vonatkozik.

 ortodonciás fogszabályozó sínek:

3d nyomtatással lehetőség van fogszabályozó készülékek készítésére is.
Lenyomatvétel, vagy a száj szkennelése után fejlett számítógépes programmal fogszabályozó fogorvos segítségével elkészítjük a virtuális tervet a fogak kívánt helyzetéről.
Ezek után a 3d nyomtató segítségével kinyomtatnunk 8 mintát, amik tulajdonképpen 8 átmeneti helyzetet képeznek a fogak pillanatnyi helyzetéről, egészen a fogak kívánt helyzetéig.
Ezekre készítünk egy-egy átlátszó fóliát, amit a páciensnek a fogorvos által jelzett ideig kell viselnie, és alkalmas pillanatban cserélnie, egészen a kívánt állapot eléréséig.

néhány 3d nyomtatóval készült munkánk

Miért minket válasszon?

 

  • Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a fogpótlásuk területén
  • Folyamatosan képezzük magunkat, ezáltal naprakészek vagyunk, a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk
  • Csak minőségi, nemzetközileg is elismert anyagokkal, illetve gépekkel dolgozunk
  • Pontosan tartjuk a határidőket
  • Munkáinkra teljes körű garanciát vállalunk
  • Nyitottak vagyunk bármilyen egyéni elképzelés megvalósítására

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba, bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk!