+36 30 203-0185 horvatarpad71@gmail.com

Fogtechnikus, Budapest VII. kerületben

Az elmúlt években rengeteget fejlődött a fogtechnika és ma már számos innovatív megoldás áll rendelkezésre a fogorvosi problémák megoldására. A fogtechnika mint ágazat, a fogorvosi kezelésekhez kapcsolódik.

A fogak és a szájüreg megóvását, javítását és esztétikai megjelenésének formálását célozzák. Az egyes területeken dolgozó fogtechnikusok – ahogy a VII. kerületi fogtechnikus is – különböző eszközöket és technológiákat használnak a betegek megfelelő kezeléséhez.

Számos területen helytállnak fogtechnikusaink: fogpótlások, fogszabályozás, implantátumok és a fogfehérítés területén is. Mi egyaránt használunk modern vagy hagyományos (régebbi) technológiákat is, ha az elvárt vagy szükséges.

Csavarozható fémkerámia híd

Fogtechnikai szolgáltatásaink 2012 óta elérhetőek a Budapest VII. kerületi laborunkban

A fogtechnikai szolgáltatások mindenkinek elérhetőek nálunk Budapesten a 7. kerületben. Fogtechnikusaink a hetedik kerületben számos korszerű technológiát és eszközt használnak, hogy a legjobb minőségű fogorvosi ellátást biztosítsák a betegek számára. De nem csak a fogtechnikus-nak van fontos szerepe a kezelések során. A betegekre is hárul teendő az egészséges szájüreg és fogak fenntartásához. A rendszeres fogmosás, a fogselyem használata, a rendszeres fogorvosi ellenőrzések és az egészséges étkezési szokások fenntartása, mind hozzájárulnak a fogak és a szájüreg egészségének megőrzéséhez.

VII. kerületben Budapesten

Rottenbiller utca 5/a.  I. emelet 7. ajtó (16-os kapucsengő)

Digitális technológia + ipar 4.0 = fejlett fogtechnika

A fogtechnika számos innovatív technológiát és gépet alkalmaz a fogorvosi problémák megoldására. A modern fogtechnika gépek a digitális technológia fejlődésével és az ipar 4.0 térnyerésével egyre jobb és hatékonyabb megoldásokat kínálnak a fogorvosi kezelésekhez.

Az egyik ilyen modern fogtechnika gép a CAD/CAM rendszer, amely az angol „Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing” kifejezés rövidítése. A CAD/CAM rendszer a fogpótlások készítésében alkalmazható, és lehetővé teszi a precíz és pontos pótlások gyors elkészítését.

A CAD/CAM rendszerrel a fogtechnikus számítógépes tervezőprogramok segítségével tervezhetik meg a fogpótlásokat, majd egy speciális marógéppel azonnal elkészíthetik azokat.

 

Intraorális szkennelő

Egy másik korszerű fogtechnika gép az intraorális szkennelő, amely a fogorvosi ellátás során használt digitális szkennelők egyik típusa. Az intraorális szkennelőkkel a fogorvos és fogtechnikus különféle röntgenfelvételek és digitális modell adatok segítségével nagy pontossággal képesek tervezni és előállítani a fogpótlásokat, így minimalizálva a hagyományos technikákkal járó időt és a beteg fájdalmát.

A 3D nyomtatók is az innovatív fogtechnikai gépek közé tartoznak, és lehetővé teszik a beteg egyedi fogpótlásokat vagy eszközöket gyártását. A 3D nyomtatással a fogtechnikusok 3D szkennerrel megrajzolják a szájüreget, majd az adatok alapján a nyomtató elkészíti a fogpótlást. Ez a folyamat nem csak hatékonyabb és pontosabb, de gyakran olcsóbb is a hagyományos fogpótlások gyártásához képest.

 

Digitális technológia gyors és hatékony megoldás a fogászat területén

Az implantátumok beültetése során is egyre nagyobb szerepet játszik a digitális technológia. Az implantátumok pontos pozícionálása elengedhetetlen a sikeres kezeléshez, és a navigációs rendszerek ebben nagy segítséget nyújtanak. A digitális tervezőprogramok és a navigációs rendszerek használatával a fogorvosok és a fogtechnikusok pontosan meghatározhatják az implantátum beültetésének helyét és szögét, ami csökkenti a szövődmények és az esetleges komplikációk kockázatát.

A digitális technológia gyors és hatékony megoldásokat kínál a fogászati ellátás terén, lehetővé téve a precíz és egyedi fogpótlások gyártását. Emellett csökkenti a hagyományos technikákkal járó időt és fájdalmat, és javítja az egész fogorvosi folyamat eredményességét.

A fogtechnikai laborok és a fogorvosi rendelők egyaránt előnyökre tehetnek szert az új technológiák alkalmazásával, és biztosak lehetnek benne, hogy az új megoldásokkal a jövőben is a legmagasabb szintű fogászati szolgáltatásokat nyújtják majd betegeiknek.

 

fogtechnika, tervezési szakasz
rejtett elhorgonyzás - a fogtechnikus precíz munkája