+36 30 203-0185 horvatarpad71@gmail.com

Inlayek-onlayek

Az inlay – onlay, inlay híd, vagy overlay pótlásokat GC Gradia mikrokerámiával erősített kompozitból, aranyból, vagy egy speciális cirkon anyagból, Prettauból, vagy Prettau Anteriorból készítjük el.

 

Kompozit inlay-onlay:

Inlay vagy onlay készítésekor leggyakrabban egy kompozit anyagot használunk, ami tulajdonképpen a fényre kötő műanyag és a kerámia keveréke, ezáltal teljesen fémmentes.

Laborunkban a GC Gradia mikro-hibrid kompozitját használjuk. Magas mechanikai terherbíró képességgel, illetve természetes opálesszenciával rendelkezik, ezáltal rendkívül tartós és élethű pótlások készíthetőek belőle.

Másik nagy előnye, hogy biokompatibilis és kíméletes bármilyen antagonistával szemben.

 

cikrónium inlay-onlay:

Laborunkban tudunk készíteni inlayt vagy onlayt cirkóniumból is.

Ezeket – természetesen – nagy pontosságú számítógépes CAD/CAM géppel készítjük, amellyel megvan az a lehetőség, hogy 100%-os pontossággal lemásoljuk a másik oldali ép rágófelszíneket (amennyiben megvannak) és ezek tükörképét a készülendő pótlás helyére igazítsuk.

Ezzel a lehetőséggel formaindentitást tudunk elérni a páciens rágófelületének anatómiájában.

 

Arany inlay:

Nagy előnye, hogy nem okoz allergiát, valamint inlay esetében a szájban rendkívűl pontosan a záródik, kíméletes az antagonista fogakhoz.

A fogtechnikus viaszból megmintázza az inlayt, majd beágyazás után viaszveszejtéses technológiával, magas hőfokon kiégeti a mintát. Ezután történik az öntés, öntőgép segítségével. Lehülés után az inlayt kidolgozzuk, polírozzuk.

 

Tudtad-e?

Az arany inlay a fogászati betét egyik legnépszerűbb anyaga, amely évszázadok óta használatban van a fogorvoslásban. Az előnye, hogy rendkívül tartósak és kopásállóak, valamint hosszú élettartammal rendelkeznek. Az inlay-eket (arany) leggyakrabban a nagyobb méretű fogászati hiányok pótlására használják, és alkalmazásuk során az eljárás rendkívül kényelmes és fájdalommentes.

Az előállításához az aranyat először megfelelő mennyiségben és arányban keverik más fémekkel, mint például a rézzel, a paláddal és a higannyal, hogy az anyag megfelelő szilárdságú és munkahatósságú legyen.

arany inlay

Az arany inlay-t a fogorvos először előkészíti a fogüregben, majd lenyomatot készít, amelyet elküld a fogtechnikusnak, aki a lenyomat alapján elkészíti a pontos méretű arany inlay-t. A betétet később az eljárás során a fogorvos beilleszti a fogüregbe, és véglegesen rögzíti.

Jól tűri a rágóerőt az arany inlay, emellett ellenáll a fogszuvasodásnak, így nagy előnye, hogy hosszú távú megoldást kínál azoknak a betegeknek, akik szeretnék tartósan helyreállítani a foguk állapotát.

Szép esztétikai megjelenést biztosít a fogak számára.

inlay arany

Néhány Inlay/Onlay munkánk:

Miért minket válasszon?

 

  • Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a fogpótlásuk területén
  • Folyamatosan képezzük magunkat, ezáltal naprakészek vagyunk, a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk
  • Csak minőségi, nemzetközileg is elismert anyagokkal, illetve gépekkel dolgozunk
  • Pontosan tartjuk a határidőket
  • Munkáinkra teljes körű garanciát vállalunk
  • Nyitottak vagyunk bármilyen egyéni elképzelés megvalósítására

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba, bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk!