+36 30 203-0185 horvatarpad71@gmail.com

Cirkónium pótlások

A cirkónium dioxid (képlete ZrO2) fehér színű, por állagú anyag, az egyik legmodernebb a fogtechnikában használatos anyagok közül.

Népszerűsége nem véltelen, igen magas a szakítószilárdsága, valamint esztétikai szempontból is kimagasló munkákat lehet belőle készíteni. Kiválóan alkalmas hidak, koronák, valamint héjak készítésére.

Van még egy hatalmas előnye a hagyományos fém vázas megoldásokhoz képest: a hihetetlen precizitás és pontosság.

De hogyan is érehető el ekkora minőségbeli különbség?

A technológia villámgyors fejlődésének köszönhetően a fogtechnikában is megjelentek a CAD/CAM gépek, melyek igen magas szintre emelték az áltatlunk készített munkák minőségét.

Ezek lényege, hogy a lenyomat alapján készülő mintát egy szkennerer letapogatjuk, az adatokat pedig számítógépen rögzítjük. Ezek alapján kezdődhet a vázak tervezése, majd faragása a cirkónium tömbből, amelyet egy számítógép által vezérelt CAD/CAM gép végez.

 

magasan képzett szakember

Mivel a tervezést laborunkban magasan képzett szakember végzi, a faragás pedig számptógép által vezérelt, ennek köszönhetően a pontos illeszkedés és széli záródás garantált.

Laborunkban a német ZirkonZahn anyagait és CAD/CAM gépét használjuk -ezek minősége nemzetközileg is elismert- így biztosítva az Önök által megérdemelt minőséget.

Így készülnek laborunkban a cirkónium vázak

Első fázis

A preciziós mintát nagy felbontású szkenerrel letapogatjuk, digitalizáljuk, vagy  a fogrovos által intraorális szkennerel vett digitális lenyomatot használjuk tervezésre.

Második fázis

Az így kapott adatok alapján képzett szakemberünk egy speciális 3 dimenziós szoftver segítségével a számítógépen megtervezi az anatómikus pótlást.

Harmadik fázis

Ezt követően egy számítógép által vezérelt, nagy pontosságú frézgép kifaragja a pótlást a cirkónium tömbből.
Mivel a faragás nem emberi kéz által történik, sokkal pontosabb és élethűbb lesz a végeredmény.

A Cirkon pótlásokat többféleképpen tudjuk elkészíteni, többféle cirkonból:

„Hagyományos” cirkónium vázas pótlások:

A „hagyományos” cirkon pótlásnál a cirkon híd vagy korona váza készül el egy magas szakítászilárdsággal bíró cirkonium tömből.

Számunkra elsődleges a precizítás, ezért az általunk készített pótlások a legmagasabb minőségben készülnek, természetesen számítógéppel megtervezve, és számítógéppel vezérelt maró géppel kifaragva (CAD/CAM).

Ennek köszönhetően a pótlás tökéletes széli záródással és felületi kialakítással készül el.

Ezt követi a szinterezési folyamat, ahol a cirkon vagy cirkonium váz eléri a végső keménységét, valamint a kiválasztott fogszínt, ami a 16 VITA színben elérhető.

A szükséges vázpróbák után porcelánnal leplezzük a cirkont és porcelánnal alakítjuk ki az anatómiai formákat.

tukortechnika

Prettau cirkon pótlás:

A Prettau Cirkonból készített pótlások előnye, hogy teljes egészében cirkonból készülnek, nincs szükség további porcelánnal való leplezésre. Esetleg csak a front fogak területén, ahol élvédelemmel ellátva az érzékeny találkozási felületeket. Egy nagyon vékony transzparens réteg kerül a frontfogak labiális részére, hogy még kedvezőbb esztétikai eredményt érhessünk el a páciens örömére.

Mivel az egész pótlás cirkonból, pontosabban Prettau Cirkonból készül, ezért bitossak lehetünk benne, hogy teljes egészében kizártuk a porcelán lepatogzásásnak lehetőségét a későbbi használat során.

Rendkívül esztétikus, gyönyörű rágófelszínek is kialakíthatóak, illetve a páciens saját meglévő ép fogazatát (amennyiben van ilyen) is úgynevezett „tükör” technikával felhasználhatjuk hogy pontosan ugyanolyan anatómiájú foga legyen a másik, oldalon is, ahová a pótlás szükséges.

 

Tükörtechnika

A páciens meglévő fogazata. Mivel a 36-os fog kívételével, melyben okluzálisan egy tömés látható, a saját fogazat anatómiája ép, ezért nem a számítógép fogkönyvtárából választottam fogformát, hanem tükör technika segítségével lemásoltam azt.

Tükörtechnika

44,47 helyére ültetett implantátomukra  titán bázisokra ragasztott csavarozható Prettau Cirkon híd készült. A fogak anatómiája a másik oldal pontos mása. Annyit változtattam csak, hogy a 36-os fogban lévő tömés helyett teljes értékű rágófelszínt alakítottam ki a 46-os fog okluziójában.

Tükörtechnika

A páciens meglévő, gyönyörű anatómiával rendelkező saját fogai.

Tükörtechnika

13-as szóló Prettau Cirkon Korona, 14-16 ragasztott Prettau Cirkon híd, teljes egészében anatómikusan kifaragva további porcelán leplezés nélkül, teljesen formaazonos az ellenoldalon lévő saját fogakkal.

Természetesen olyan esetekben ahol ez a lehetőség nem adott, vagy nem igényelt, a számítógép fogkönyvtárából választunk ideális fogformát. Alkalmazható minden esetben, ahol kevés a hely a „hagyományos” porcelánnal leplezett cirkon pótláshoz.

Kifejezetten ajánlott implantátumos pótlásokhoz, akár ragasztott, akár csavarozható kialakítással. Bármilyen implantátum rendszerre el lehet készíteni a pótlást.

Csavarozható kialakításnál, egy titániumból készült konnektor kerül felragasztásra a Prettau Cirkonból készült fogműre, és utána csavarral lehet rögzíteni a páciens szájában lévő implantátumokra.Mivel műíny is kialakítható – szinte bármekkora – nagyságban, lehetőségünk van arra, hogy teljes egészében visszaálítsuk a páciens eredeti harapási magasságát anélkül, hogy túl hosszú fogakat alakítanánk ki. Ezéltal lehetőségünk van rögzített, monolitikus, gyönyörű, esztétikus pótlás készítésére teljesen cirkoniumból .

Prettau anterior pótlás:

A Prettau Anterior egy rendkívül transzparens cirkon fajta, a transzparens értéke megegyező a Lithium Diszilikát préskerámiákkal, de annál sokkal törésállóbb, sokkal tartósabb.

Ideális választás akár inlay/onlay, szóló korona, vagy cirkon héj-veneer készítésére.

Egy speciális bevonattal UV fénynél is pont úgy fluoreszkál, akár a saját fog-így akár egy éjszakai szórakozóhelyen is teljesen észrevehetetlen, rendkívül esztétikus.

Itt is megvan a lehetőség a páciens saját, meglévő épp fogai formájának a tökéletes másolására-tükrözésére, hogy legteljesebb anatómiai formahűséget érjünk el, ami csak lehetséges.

Természetesen olyan esetekben ahol ez a lehetőség nem adott, vagy nem igényelt, a számítógép fogkönyvtárából választunk ideális fogformát.
Veneer készítésénél, amennyiben több készül egyszerre, célszerű minden esetben Try In próbaanyagból egy forma-próbát elvégezni, ezt külön díj felszámolása nélkül biztosítjuk.
A próba után, a szükséges formai korrekciók megbeszélése után kerülnek kifaragásra a végleges Prettau Anteriorból készült cirkon héjak.

néhány cirkónium munkánk

Miért minket válasszon?

 

  • Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a fogpótlásuk területén
  • Folyamatosan képezzük magunkat, ezáltal naprakészek vagyunk, a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk
  • Csak minőségi, nemzetközileg is elismert anyagokkal, illetve gépekkel dolgozunk
  • Pontosan tartjuk a határidőket
  • Munkáinkra teljes körű garanciát vállalunk
  • Nyitottak vagyunk bármilyen egyéni elképzelés megvalósítására

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba, bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk!